Нашата техника

Заснемането на неповторимо сватбено видео изисква не само опитен и креативен екип от видеографи, но и качествена техника. Непрестанно изучаваме нови тенденции в областта на професионалното видеозаснемане и използваме единствено най-новата и качествена видео и аудио техника.

ВИДЕО ТЕХНИКА

Най-важният елемент от оборудването на всеки кинематограф са камерите. Ние използваме безогледални камери SONY ILCE модели A7S и A7SM2. Основните предимства на този тип камери са следните:

  • Запис във Full frame формат – позволява заснемане в пълен кадър, благодарение на 35 мм full frame Exmor® CMOS сензор
  • Не се налага използването на допълнително осветление, което ни дава повече свобода и гъвкавост по време на снимките, без да привличаме излишно внимание
  • Сменяеми обективи – използваме ново поколение обективи от серията G-Master, които предоставят нови творчески възможности и ни позволяват да разкрием потенциала си
  • 5-осова оптична стабилизация на картината, която гарантира плавно движение на камерата и намалява замъгляването
  • Леко и компактно тяло, улесняващо работата на видеографа и осигуряващо така важната за младоженците дискретност и незабележимост
  • Заснемане в резолюция 4к ultra HD, която допринася за по-детайлно и кристално качество на картината и невероятно кино изживяване
Стабилизатор Ronin-S
Ronin-S-2
Камера Sony ILCE 7SM2
Камера Sony ILCE 7SM2

ТРИОСОВ СТАБИЛИЗАТОР

Много често в кинопродукциите наблюдаваме плавно заснети движения с камерата, които ни превръщат от зрители на филма в негови участници.

Най-новите стабилизатори като Ronin-S, са снабдени със съвременна технология, като триосова моторна система и жироскопични сензори, което ги прави компактни, незабележими и достатъчно функционални.

Благодарение на тези технологии, видеографа има пълна свобода в движенията си и постига гладко заснети кадри дори при ходене и тичане.

ДРОН

Въздушното заснемане с дрон стана много популярно в последните няколко години, особено сред двойките, планиращи своя сватбен ден. То дава различна гледна точка и съвременна визия на сватбения филм и трейлър.

Работим с DJI Phantom 4 Pro - интелигентен професионален дрон от четвърто поколение, разполагащ с множество функции, като следене на движещи се обекти и избягване на препятствия. Благодарение на високите технологии, използвани при производството му, можем да заснемем вашето специално събитие от птичи поглед, без да изпускаме нито за миг главните действащи лица.

Дронът разполага с 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор, за снимане на видео в 4K и FullHD резолюция. С този квадрокоптер можем да правим и спиращи дъха снимки с уникално високо качество на цветовете и цялостната картина.

Дрон DJI Phantom 4 Pro
DJI Phantom 4 Pro Quadcopter

АУДИО ТЕХНИКА

Качеството на видеозаснемането с безогледални камери е перфектно и ни позволява нови креативни начини за изразяване. Качественото видео обаче не е достатъчно, когато става въпрос за сватбена кинематография. За да разкажем вашата история, звукът също трябва да бъде на високо ниво. Аудиото е неразделна част от картината и е не по-малко важно. Ето защо работим единствено с най-качествените микрофони, които се предлагат в момента:

 

Безжичен микрофон Sennheiser AVX-MKE2
Sennheiser AVX-MKE2-mic
Микрофон Sony XLR Shotgun
XLR shotgun-mics
Мобилen рекордер ZOOM H6
zoom-h6-recorder

Sennheiser AVX-MKE2

Висококачестве цифров безжичен микрофон, създаден от лидера в тази област Sennheiser, специално за филмови проекти и кинематография, с безупречно качество и динамика на звука.

Много удобен за използване и надежден за употреба при записване на диалог. Той разполага с автоматично конфигурираща се цифрова трансмисия, което спестява ценно време.

XLR shotgun

Микрофонът е с високо шумоподтискане и позволява допълнителни настройка на звука, в зависимост от спецификата на заобикалящата среда и мястото, където заснемаме вашата сватба.

 

Мобилeн рекордер ZOOM H6

Оборудването включва портативен рекордер и микрофони към него, позволяващи записване на звуци от околната среда, като и директен линк от пулта на диджея.

По този начин използваме чист звук, който в последствие може да смесим със звука записан от камерата.